fredag 17 augusti 2012

Friendzone?

Jag gillar att sitta på 9gag och ragecomic och så vidare, men ett av de återkommande skämten som jag blir riktigt trött på är det här med friendzone.

De verkar seriöst tro att alla tjejer som ha en kille som bästa kompis har hamnat i den så kallade "th friendzone".

De som inte vet vad friendzone är så kan jag nämna att det är när en tjej ser en kille som en kompis, och inte som en möjlig pojkvän, därför har man hamnat i en sorts vänzon, och kan glömma allt vad kärlek heter med den tjejen. Det här har också utvecklats till en hel del andra "zones", nu sist så var det någon som när han får reda på att någon avlägsen släkting gifter sig så hamnade han i "auto familyzone". Men ni fattar poängen nu va?

Det som stör mig helt evinnerligt med det är att ingen av de som lägger upp den här sortens bilder (som ofta inte verkar handla om dem själva utan om andra som de hittar på internet), så är det att de aldrig reflekterar över varför killen nu har hamnat i "the friendzone".
Här är en lista på orsaker:

  • Hon har redan en pojkvän
  • Han är gay (eller hon lesbisk)
  • Han tycker inte om henne på det sättet (kanske själv har en flickvän?)
  • De kanske bara är vänner och inget annat
Det verkar i alla fall som att alla killar tror att de har rätten att ha en chans på alla tjejer som finns, utan att ens reflektera över att det kanske är på grund av dem som de hamnar i "the friendzone". Det är faktiskt inte så att alla tjejer som har en pojkvän har en idiot till pojkvän, för det verkar gå lite hand i hand, med de här "friendzoneade" killarna, att de tjejer som de vill ha, ofta har en skitstövel till pojkvän. Det känns lite som att det snarare är en projektion av deras egna fantasi.

Och om man nu lägger upp en bild av någon annan där tjejen skriver att man ska ha en killkompis. Vet ni ens om vilka de är? Vad händer om någon av de på bilden är homosexuella? Då blir det ju lite svårt (eller kommer det att utvecklas till "gayzoned" då?) Eller så kan det vara så att killen har tjej, eller så kan det var så att de faktiskt bara är vänner!

Det finns ingen som helst regel om att tjejer och killar inte kan vara kompisar utan att det finns en attraktion mellan dem. Det verkar vara lite så de här som lägger upp både sina egna historier, och andras, resonerar. Att en tjej kommer vara attraherad av en bara för att man är kille, inte för att hon verkligen tycket om en och är kär i en för att man har sidor och egenskaper som hon tycker om...

Ja, jag blir i alla fall lite trött på de här skämten.

Tjejer och killar kan vara kompisar utan att det betyder att han är upp över öronen förälskad i henne, men att hon bara ser honom som en vän. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar