fredag 12 oktober 2012

Hösten

Lite motvilligt måste jag nog säga att hösten är inte så illa i alla fall. Jag tycker inte om regn och kallt, men det som gör höstens regn, lera och kyla bättre än vårens är följande saker:


  • Levande ljus: På våren blir det ju ljusare på kvällarna, men på hösten mörkare. Alltså har man en bra orsak till att tända levande ljus. I julklapp förra året fick jag ett jättemysigt sprakande ljus. Det tänkte jag tända imorgon, mysa ihop på soffan med nybakade muffins och en stor kopp te!
  • Pumpor: Ja, pumpor. Jag älskar pumpor! I år ska jag verkligen se till att laga hur mycket pumpasaker som helst! Pumpapaj, pumpakaka, pumpabröd. Allt man kan tänka sig! Sen blir de ju fina dekorationer också!
  • Halloween: Kan ju förknippas lite med pumporna! Halloween är väll den "helgen" på året som jag gillar absolut bäst. Jag tycker verkligen vi ska ta till oss den amerikanska traditionen för jag tycker det är så mysigt med spöken och häxor och allt som kommer fram vid Halloween! 
  • Myskvällar på soffan: När det är mörkt ute så har man enligt mig en bättre orsak att mysa ihop på soffan med massa filtar och te än när det är ljust. Då får man så dåligt samvete att man inte går ut när det är fint väder. Se på film, sticka eller spela tv-spel kommer mer naturligt på hösten än på våren!
  • Stickat: Man kan börja dra på sig mer stickade kläder utan att svettas ihjäl. Raggsockor, tröjor, strumpbyxor, halsdukar, vantar, mössor... Listan kan göras lång! Att man får börja plocka fram dessa saker gör hösten lite bättre än om man inte hade haft dem.
Ja, det är väll de största orsakerna till att jag gillar hösten bättre än vintern och våren i alla fall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar