torsdag 22 mars 2012

Vegetarisk Lasagne

Ingredienser och tillbehör:
1 paket färska lasagne plattor.
1 halvt paket spenat.
3-4 dl kokta röda linser.
3 dl grädde (beroende på hur stor lasagne)
Ost.
Ungssäker form.


  • Värm ugnen till 200C.
  • Koka linserna enligt förpackning. (Brukar vara dubbla mängden vatten och koka i tio minuter, eller tills vattnet är borta.) Värm upp spenaten så att man kan smeta ut den.
  • Lägg ett lager med lasagneplattor i formen. 
  • Läsgg sedan ett lager med linser. Ovan på linserna lägger man några skivor ost och häller över lite grädde.
  • Nytt lager med lasagneplattor. 
  • På lasagneplattan smetar man ut ett lager med spenat och har på ost och lite grädde.
  • Sedan fortsätter man varva spenat och linser på vart annat lager tills den blir så tjock som man vill ha den, men försök inte göra den för tjock.
  • Överst häller man på lite mer grädde än på de andra lagren och även mer ost så att det täcker hela lasagnen.
  • Grädda i ugnen c:a 20 min eller till lasagneplattorna är mjuka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar