Pastagratäng (eller Mac and Cheese som det tydligen heter i USA) är en av mina absoluta favorit pastarätter. Det och lasagne.
Idag tänkte jag göra en riktigt stor sats gratäng och göra lite matlådor. Måste ju äta upp det som finns i skafferiet nu så man inte står med enorma mängder mat när man ska ner till Växjö.
Vegetarisk pastagratäng med "kyckling" och chili
Ingredienser:
1/2 paket med Hälsans kök "Bitar á la kyckling" eller liknande
1 dl Valio Laktosfri matgrädde
1 chilifrukt av valfri sort
1-2 tsk jordnötssmör
Kokt pasta
Riven laktosfri ost (Kvibilles 12 månaders Cheddar är att föredra)
Sätt ugnen på 200 grader C.
Börja med att steka "kyckling"bitarna tills de är genomstekta (stektid står på förpackningen). Krydda gärna med Limepepper och örtsalt eller vanligt salt.
Sätt samtidigt på vattnet till pastan.
Tillsätt en hackad chilifrukt och grädde och låt puttra ett tag.
Häll pastan i vattnet och rör ut jordnötssmöret i kycklingröran.
När pastan är kokt (ta gärna av den lite före så att den inte blir mjuk och överkokt inne i ugnen) varvar man kycklingröra och pasta i en ungssäker form (jag brukar använda en lite högre pajform), riv över ost av valfritt slag och stoppa in i ugnen och vänta till osten smält och fått fin färg.
Vill man göra den mer "barnvänlig" kan man använda paprika istället för chili.
Självklart kan mitt recept göras med vanlig kyckling och "vanliga" mjölkprodukter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar