måndag 11 juni 2012

Ett eget val eller?

En sak som jag har blivit så sjukt jävla less på är det här med hur man ser på användandet av p-piller och kondomer.

I dag så krävs det nästan av tjejer att de ska äta p-piller för att inte bli gravida bara för att killar inte vill använda kondomer.

Vad är det för jävla rappakalja?

Det finns faktiskt kvinnor som av olika orsaker inte vill/kan äta p-piller eller mini-piller. Ska de då aldrig få ha sex förrän de vill skaffa barn bara för att killar vägrar använda kondomer?
Det här gör att det känns som att vi försöker leva på stenåldern igen. Det gör det faktiskt. Vi får återigen ett område där män bestämmer över den kvinnliga kroppen och vad som är rätt och fel.

Det här är fel på så många plan som det bara går att ha fel på.

Killar ska inte bara anta att tjejer äter p-piller vare sig de säger att de gör det eller inte (det finns ju faktiskt tjejer som ljuger om det!). Om du som kille inte vill ha barn, då sätter du på en kondom på snoppen! End of story!
Det finns ingen som helst orsak att inte använda en kondom om man inte vill göra tjejen gravid.
Och (det kanske är lättare sagt än gjort men) tjejer, om nu killarna inte vill ha på kondom, så gå därifrån. Det är inte värt det att ha sex med någon som kräver att du ska äta en massa piller om han inte ens kan sätta på en kondom på sig själv.

Om du super ner dig själv så mycket att du inte kan ta det mogna beslutet att trä på en kondom så kanske du ska fundera över om de är mogen nog att ha sex över huvud taget..? I alla fall på fyllan, men jag undrar verkligen om det skulle varit någon skillnad om en sån varit nykter?

Det här är inte en fråga om att killar ska "få slippa att ha kondomer" utan en fråga om att kvinnor inte ska behöva anpassa sig efter vad män vill, och att barn som inte är önskade ska behöva att födas in i den här världen. Både killar och tjejer har ett ansvar att skydda sig själva, det är inte så att tjejer ska skydda sig själva medan killar inte behöver tänka på det alls.

Det som jag anser är den största skillnaden här är just det att p-piller och så vidare innehåller en hel del ämnen som kanske inte är jättebra att äta. Eller som man kanske inte vill äta. Att trä på en kondom ändrar ingen hormonbalans i kroppen eller liknande (och för gummiallergiker finns det specialkondomer). Sen finns det ju självklart tjejer som äter p-piller av just den orsaken att de vill ha sex utan kondom för att slippa bli med barn, men det som stör mig är att killar antar att alla tjejer gör det.

Kondomer har förövrigt också en annan bra sideffekt: man slipper könssjukdomar.
Det skyddar inte p-piller från.
Hur mycket man än vill det.

Så rent basic så kan man säga att:
P-piller skyddar från: Graviditet
Kondomer skyddar från: Graviditet, könssjukdomar

Jag vet inte riktigt, men jag tycker att det låter mycket behagligare att inte behöva vara rädd för det ena eller det andra. Speciellt om man har många tillfälliga kontakter. Jag tror nämligen inte det är så jävla roligt att komma hem från en tjej (eller kille) och ha både klamydia, herpes och gonorré. Eller vad säger ni?

Ibland undrar jag vart det sunda förnuftet har tagit vägen...

Jag tror dock att det här till en stor del beror på bristande undervisning i skolan, och det faktum att man idag börjar ha sex tidigare, så att all undervisning kommer långt efter det att ungdomar faktiskt börjat ha sex med varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar